Liiterin takana

Niko Ryynänen

Olen käynyt painonnoston ohjaajakoulutuksia (PNOK1, 2016, PNOK2, 2017) ja CrossFit level 1 sekä level 2 trainer -koulutukset (CF-L1, 2015, CF-L2, 2020).

Aloitin CrossFitin Siilinjärvellä vuonna 2013 ja siirryin mukaan valmennushommiin kesällä 2014. Nuoruuden urheilutaustani on melko monipuolinen. Lapsena pelasin jalkapalloa monta vuotta, mutta siinä 12-13-vuotiaana futis jäi ja teini-ikä menikin sitten skeittaamisen parissa. Ennen CrossFittiä harrastin lenkkeilyä ja uintia sekä epäsäännöllisesti salilla käyntiä.

Vuosien varrella olen treenannut kovaa ja kilpaillut, viime vuosina olen keskittynyt ainoastaan kovaa treenaamiseen päivätyön sallimissa rajoissa. CrossFitin monipuolisuuden myötä myös selkäongelmani ovat jääneet taka-alalle. CrossFit on minulle itseni haastamista ja uuden oppimista sekä mahtava vastapaino vaativalle työlle.

Valmentaminen on minulle äärimmäisen tärkeää ja palkitsevaa; nautin siitä, kun ihmiset oppivat ja pääsevät riemuitsemaan uusista taidoista! Hyvä porukka on lajissa parasta ja rikastuttaa elämää mielettömän paljon! Olen tehnyt CrossFit-ohjelmointia n. 4 vuotta ja Liiterissä toimin GymBossina ja ohjelmointi on minun käsialaani.

Anja Ryynänen

Olen käynyt CrossFit level 1 trainer -koulutuksen (CF-L1) vuonna 2020, ja toiminut valmentajana siitä lähtien.

Minulla on CrossFittiä takana reilut 5 vuotta, sitä edeltävä urheilutaustani koostui salitreenistä ja lenkkeilystä eri tavoin. CrossFitin pariin tulin mieheni Nikon monen vuoden suostuttelun jälkeen ja laji ihastutti monipuolisuudellaan ja yhteisöllisyydellään. Olen treenannut kisaryhmässä ja kilpaillut Syysmyrsky- parikisassa ja LinnaMastersissa, viime vuosina treeni on ollut enemmän jaksamista tukevaa kuin kilpailuihin valmistavaa.

Minua palkitsee pitkäjänteinen harjoittelu ja sen myötä uuden oppiminen. Liiterissä minulle tärkeintä on porukka, rehellisyys ja toiminnan avoimuus; kaikki ovat tervetulleita ja asiat tehdään niin kuin yhdessä sovitaan! Vastuullani on Liiterissä valmentamisen lisäksi asiakaspalvelu ja laskutus.

Jenni Huusko

Olen suorittanut painonnoston ohjaajakoulutuksen (PNOK1, 2017) ja CrossFit Level 1 trainer -koulutuksen (CF-OL1, 2021) ja viimeisen vuoden aikana olen valmentanut CrossFit Svartboxilla.

Aloitin CrossFitin vuonna 2015 kierrettyäni lajia kuin kissa kuumaa puuroa parin vuoden ajan. Savolaisen Risto teki hiljaista käännytystä niin pitkään, että osallistuin vihdoin OnRampille.

Taustalla minulla oli nuoruudessa ratsastusta ja salibandya, lähempänä historiassa voimanostoa ja kahvakuulailua. Minusta tuli mestari-iässä CrossFitin kansallisen tason kilpaurheilija vuonna 2016 Karjalan Kovimman ja LinnaMastersin kautta. Knoppitietona mainittakoon, että osallistuessani oman ikäluokkani kilpailuihin olen ollut aina vähintään finaalissa :)

Mitä muuta CrossFit minulle sitten on kuin kilpaurheilua? On vaikea kuvitella elämää ilman tätä lajia, sen haasteita, onnistumisia, ihania ihmisiä ja turhautumisia. Lajin myötä olen tutustunut myös terveelliseen ja riittävään syömiseen sekä järkevään nukkumiseen, että jaksaa pyörittää treenejä, omaa reissutyötä sekä kahden lapsen ja yrittäjämiehen arkea. Turhautumisista huolimatta, plussan puolella siis ollaan vahvasti!